Skjern Å


Fakta


Skjern Å er Danmarks vandrigeste vandløb og fjerde længste å. Åen er tidligere kaldt Lønborg Å. Åen udspringer på den jyske højderyg omkring 24 kilometer nordvest for Vejle. Det er omtrent samme sted, som Gudenåen har sine kilder. Åen udmunder i den sydøstlige del af Ringkøbing Fjord i Skjern Å deltaet; der er Danmarks eneste floddelta.


Dreng fisker i Skjern Å


Historie


Skjern Å er kendt for sine laks, som vandrer op i åen for at gyde. Åens laks er kendt for at blive særligt store. Der er fanget mange laks på over 20 kilo i Skjern Å. Den største på 26,5 kg og 136 centimeter blev fanget af Dinesen i 1954.


I 1928 blev der fundet en død laks i Skjern Å på 150 centimeter. Det er den næstlængste laks, der nogensinde er set i verden. Det var en stærkt farvet fisk, som havde stået mange måneder i åen. Ved fundet vejede den 22 kilo. Som blank opgangslaks vil den, vurderet ud fra den imponerende længde, have kunnet veje op mod 40 kilo!


Åen blev rettet ud i 1960’erne, hvilket var en katastrofe for naturen og miljøet. I efteråret 2002 afsluttedes et kæmpe naturgenopretningsprojekt med at åen fik sit naturlige, snoede forløb tilbage.


Rensepladsen på Birkelund Camping & Outdoor


Flotte fangster


Nu trækker Skjern Å mange lystfiskere til. I 2018 fangede Mirko Magrewitz, som besøgte Tarm Camping (nu Birkelund Camping & Outdoor), årets største laks på 122 cm. I 2019 fangede en af vores gæster en laks på 121 cm. På Birkelund Camping & Outdoor føler vi os overbeviste om, at Dinesens rekord fra 1954 vil blive slået indenfor de nærmeste år.


Vi kan ikke hjælpe dig med selve fangsten, men en hel masse andre ting er vi de bedste til. Hvad enten om du overnatter i egen campingvogn eller i en af vores hytter, så finder du en god og rolig atmosfære på Birkelund Camping & Outdoor, som gør, at du er udhvilet og topmotiveret til dine fiskedage.


På Birkelund Camping & Outdoor har vi erfaret, at rigtig mange lystfiskere rejser alene. Det kan være dyrt at finde overnatning, når man rejser alene. Det gør vi noget ved! Vi har indført konceptet “SingleLastMinute”. Du kan få en overnatning for blot 299 kr, hvis du bestiller dit ophold mindre end 3 dage før dit ophold starter. Til gengæld ved du ikke hvilken af hytterne eller lejligheden, du bliver indlogeret i.


På campingplasen er der fiskerenseplads, samt mulighed for indfrysning af fisk. Vi kan være behjælpelige med fiskeguide og fiskekort til dig.


Fluefiskeri i Skjern Å