Min baggrund


Bred baggrund indenfor camping og outdoor


Som barn og ung var jeg spejder. Fra mit mangeårige spejderarbejde har jeg en masse af de færdigheder, jeg ofte bruger i min hverdag i dag.


Min erfaring med camping kommer fra mine barndomsår med familien på sommerturer i teltvogn. Mine første erindringer om camping kommer fra Gardasøen i Italien i den sidste halvdel af 70’erne. Senere gik turene til Frankrig og Jugoslavien.


Som voksen har jeg interesseret mig for vandring og lystfiskeri i ind- og udland, samt sejlads med træbåde.


Salarøy er en af de Nordlandsbåde som jeg lærte at sejle med under mit ophold i Tromsø i Nordnorge


Udendørsliv i det store udland


Jeg har altid været nysgerrig og søgt at prøve nyt. I 2000 blev jeg ansat som maler ved Tromsø Kommune i Nordnorge.


I Tromsø lærte jeg at sejle med Nordlandsbåde. For de uindviede ligner en Nordlandsbåd et vikingeskib. Jeg lærte at sejle med båden Salarøy, som DR nogle år tidligere havde lavet de interessante udsendelser ”Dragens Vinge” om.

 

I 2006 ville jeg købe en Nordlandsbåd. For at opfriske mine kundskaber med råsejl valgte jeg at tage på sejlkursus på Fosen Folkehøgskole i Norge. Et kursus med fokus på sejlads i kuling. Det eneste vi manglede på kurset var dog vind til at sejle på.

 

Det rolige vejr gjorde, at der blev tid til at tænke tanker. En aften fortæller den norske kursusleder, at der er mangel på malere i Norge, samt at det er svært at få norske malermestre til at male udvendigt om sommeren. Efter lidt grublerier syntes jeg den lå lige til højrebenet – at købe en båd og sejle rundt på de norske fjorde og tilbyde min arbejds-kraft ud i maleriet.


Den sejlende Maler er gået i land og driver i dag Birkelund Camping & Outdoor


Fra sejlads til campingplads


Hjemme igen modificeredes ideen dog noget. Det blev til at sejle mellem de danske småøer i en lukket båd. I ni år malede jeg på de danske småøer.

 

I 2016 havde jeg fået nok af sejlads og maling. Derfor søgte jeg nogle stillinger som havnefoged. Jeg har sejladserfaring og er håndværker; et ideelt match til en havnefogedstilling!


Var til jobsamtale på Anholt, hvor jeg gerne ville være flyttet til. En dag kom strøtanken, at det er ligegyldigt om de enheder, gæsterne overnatter i, flyder eller står stille på landjorden. Ideen om at købe en campingplads fødtes.


Campingvogn med fortelt på en dejlig sommerdag


Tarm Camping

 

Efter at have set på to andre campingpladser faldt jeg i vinteren 2017 for Tarm Camping – nu Birkelund Camping & Outdoor. Jeg overtog campingpladsen den 1. marts 2017.

 

Min nysgerrighed for at prøve nyt er stadig i mig, og det kan i disse år ses på campingpladsen, hvor der sker masser af nyt. Min baggrund som spejder og udemenneske smitter i særdeleshed af på disse nye initiativer.


Surf rundt på hjemmesiden og læs meget mere om flyvende telte, yurter, upcycling, biodiversitet og ikke mindst briller til Afrika.