Dobbeltdækkeren


Flyvende telte 


I de seneste to år har Det flyvende Telt været populær, men med plads til kun tre personer, så er der mange familier, som har måttet opgive oplevelsen.


Nu er Dobbeltdækkeren landet. Navnet er inspireret af de oprindelige dobbeltdækkerfly, som var flypionerenes foretrukne under 1. Verdenskrig. Dog er de flyvende telte ikke helt som flyet, som havde vingerne over hinanden; Dobbeltdækkeren, som du skal overnatte i, er to telte, som hænger ved siden af hinanden.


Hyggelig lejrplads


Lejrpladsen er udenfor læhegnet placeret i hjørnet af min tømmerplads, men ikke længere fra teltene end at børn, som ligger alene i teltene kan høres fra lejrbålet. På lejrpladsen er der bålplads omkranset af skifersten. Langs bålpladsen udgør råt udskårne træstammer bænke. Køkkenbordet er i allerbedste "Nak & Æd-stil". Når der skal spises, så er der plads til hele familien ved bord-bænksættet.

Er I uerfarne udi det primitive lejrliv, så kan der lejes en lejrgrejskasse med det nødvendige grej. I kassen er der blandt andet den store sorte afrikanske gryde på treben. Den er let at placere i bålet. Og med rigelig plads til hele familiens yndlingsgryderet.

Hvert telt bærer 400 kg. Teltene hænger i cirka 1,8 meters højde; for at komme op i teltet trædes der på to træstubbe, rumpen sættes på kanten af teltbunden, og benene svinges op. Vær opmærksom på at de mindste børn skal hjælpes op og ned. Når man ligger i teltet, ligger man stort set som i en hængekøje.

I skal selv medbringe sovepose og liggeunderlag. I lejrgrejskassen forefindes ikke spisegrejer.