Det 8. Vidunder


Fra skur til hytte

 

Den ottende hytte på Birkelund Camping & Outdoor blev klar til udlejning i foråret 2020.


Hytten er et upcyclings-projekt. Tidligere var bygningen kun et skur til opbevaring – nu er den blevet en hyggelig og bekvem overnatningshytte.


99 % af materialerne brugt til renoveringen er enten genbrugsmaterialer eller egenproducerede planker.


Ved hytten finder du bålplads med bænke og bord, og i hytten finder du økse, gryder osv. til det primitive lejrliv. Lev det hyggelige primitive lejrliv omkring bålpladsen og gå til køjs i en lun og blød seng.


Det 8. Vidunder næsten færdig


Planker savet af egne træer


Rammen, som det nye tag ligger på, er lavet af en kasseret terrasse.


Plankerne, som tag og vægge er beklædt med, er savet af træer, som har stået på pladsen, det nærmeste mindre end to meter fra hytten, dermed er CO2-udledningen foranlediget af transport elimineret.


Vinduet, som er købt af en tømrermester, er genbrug. Døren er slebet og malet.


Upcycling indvendigt i hytten. Stol af gamle pallerammer, bordplade gjort af palle, lysestager af gamle rørfittings osv.


Upcycling


Indvendigt er loftet repareret med rester fra vægpanelerne. Væggene er renoveret med fejlproducerede skabslåger. Gulvet har tidligere ligget i en idrætshal i Aarhus; herrelandsholdet i håndbold har trænet på det. Fodlisterne er skåret af rester af vægpanelerne. Gardinerne har ligget hengemt siden 2004; de hænger på en gardinstang lavet af et vandrør.


Sengen er genbrug og står på en sokkel af pallerammer. Sengebordene er lavet af vinkasser. Spisebordet er fremstillet af en palle og en træstub. Den ene stol har tidligere tjent som toiletstol; sædet er betrukket med en gammel skjorte. Den anden stol er lavet af små pallerammer og diverse trærester; sædet er betrukket med stofrest fra en tidligere restaurering af en træbåd. Reolen er en udtjent malerstige med hylder af et opskåret terrassegulv. En gammel rive er blevet til knagerække.


Borde og bænke udvendigt er gjort af paller og tidligere udslagsplader fra et minigolf. Grydeholder til bålet er en opskåret stålreol.


Det primitive outdoor-liv med mad over bål. Bag døren gemmer sig en blød seng


Primitivt med komfort


Det er friluftsliv med hygge ved bålet kombineret med at sove i en go’ og lun seng.


Og er du til JOBO (joy of being offline), så er hytten netop noget for dig – her er ingen WiFi og heller ikke en stikkontakt til din lader.


I hytten findes udstyr til det primitive liv, som økse, gryder, service etc. I skal selv medbringe sengelinned.


Det forventes, at der senere indvies yderligere en upcyclings-hytte restaureret på samme vis som Det 8. Vidunder.